Στο WeSud της Βούλας, το μενού για Κρέας & Ψάρι είναι ένα ερωτικό γράμμα στη θάλασσα και τη γη, φτιαγμένο με υλικά που τραγουδούν τη φρεσκάδα και τη φροντίδα. Κάθε πιάτο ισορροπεί τολμηρές γεύσεις και ντελικάτες υφές, προσκαλώντας σας να απολαύσετε μια αρμονία παράδοσης και καινοτομίας. Από θαλασσινά με εσπεριδοειδή μέχρι πλουσιοπάροχες μαρμάρινες φέτες, κάθε δαγκωνιά λέει μια ιστορία -που ξεκινά με ποιότητα και καταλήγει σε απόλαυση. Περιπλανηθείτε σε αυτό το μενού, όπου η Μεσόγειος συναντά την παγκόσμια έμπνευση, και κάθε πιάτο μοιάζει με ανακάλυψη.
Φιλέτο Τσιπούρας: Ένα Ψιθύρισμα του Αιγαίου
Ποσέ σε ζωμό από lime και πράσα, το φιλέτο Τσιπούρας είναι ένας φόρος τιμής στην απλότητα. Εποχικά χόρτα -τραγανά, ζωηρά, ελαφρώς πικρά- αγκαλιάζουν το ψάρι, με τις γεύσεις τους να συνδυάζονται σαν το φως πάνω στα κύματα. Η ξινή νότα του lime ανυψώνει το πιάτο, ενώ τα πράσα προσθέτουν μια γλυκιά, γήινη βάση. Είναι ένα γεύμα που το νιώθεις τόσο θρεπτικό όσο και κομψό, σαν η θάλασσα να έβαλε ένα δώρο στο πιάτο σου. Ιδανικό για όσους θέλουν ελαφρότητα χωρίς θυσίες στο βάθος.
Φιλέτο Σολομού: Ένας Τολμηρός Χορός Ανατολής και Δύσης
Γλασαρισμένο με Korean BBQ sauce, το φιλέτο σολομού είναι ένα μάθημα αντίθεσης. Η σως -καπνιστή, γλυκιά, ελαφρώς πικάντικη- κολλάει στο βουτυράτο κρέας του ψαριού, ενώ το μαύρο ρύζι δίνει ισορροπία με την σκληρή υφή του. Το μωρό μπρόκολο, ψημένο μέχρι να τραγανίσει, προσθέτει φρεσκάδα. Είναι συγχώνευση που πετυχαίνει: απρόσμενη αλλά οικεία, τολμηρή αλλά αναζωογονητική. Κάθε δαγκωνιά είναι ένα ταξίδι από τη Σεούλ στο Αιγαίο, χωρίς να χρειάζεται διαβατήριο.
Chicken Breast: Λιακάδα σε Πιάτο
Παιδιάστικο, αρωματισμένο στήθος κοτόπουλου συναντά μια παλέτα από μωρά λαχανικά -καρότα, κολοκυθάκια, μπιζέλια- με σάλτσα λεμονιού που ζωντανεύει σαν ελληνικό καλοκαίρι. Το πιάτο είναι καθαρό και ζωηρό, μια υπενθύμιση ότι η απλότητα μπορεί να γοητεύει. Το κοτόπουλο, ζουμερό κάτω από τη χρυσή κρούστα του, ταιριάζει τέλεια με τη γλυκύτητα των λαχανικών. Είναι το γεύμα που σας αφήνει χορτασμένους, όχι φουσκωμένους· ένας καμβάς γεύσεων που σας κάνει να αισθάνεστε σαν στο σπίτι, όπου κι αν είστε.
Flap Steak: Το Κλασικό, Ανασχεδιασμένο
Ένα κομμάτι 300γρ από Αμερικάνικο Black Angus, ψημένο στη σχάρα μέχρι την τελειότητα, είναι το κέντρο της προσοχής. Δίπλα, τραγανές τηγανητές πατάτες και η σως café de Paris -κρεμώδης, αρωματική, με ένα ψίθυρο μουστάρδας- σας καλεί να την χύσετε γενναιόδωρα. Το μπιφτέκι, μαρμαρένιο και τρυφερό, αντιπαραβάλλεται με την τραγανή υφή των πατατών. Είναι γεύμα για τους λάτρεις του κρέατος.
Tri Tip: Συμφωνία Πλούτου
Ένα ακόμα διαμάντι από το Αμερικάνικο Black Angus, το Tri Tip σερβίρεται με απαλή σως Bordelaise, όπου το βάθος του κρασιού συμπληρώνει το πλούσια ψημένο κρέας. Οι πατάτες dauphinois, στρωτές με κρέμα και σκόρδο, λιώνουν στο στόμα. Αυτό το πιάτο είναι το δίχως άλλο, πολυτελές -ιδανικό για “αργές” βραδιές που ζητάτε πολυτέλεια. Η γαστρονομική αντιστοιχία μιας ζεστής αγκαλιάς.
Lamb Ragu: Άνεση, Επαναπροσδιορισμένη
Slow-cooked μέχρι να διαλυθεί, το Lamb Ragu αγκαλιάζει τη μανέστρα σαν μια αγαπημένη μνήμη. Η γραβιέρα Νάξου, πικάντικη και αλμυρή, λιώνει, δίνοντας πλούτο σε κάθε δαγκωνιά. Είναι φαγητό για την ψυχή με μεσογειακή πινελιά -χορταστικό, αρωματικό, βαθιά ικανοποιητικό. Φανταστείτε την κουζίνα της γιαγιάς να συναντά έναν αέρα Κυκλάδων. Το πιάτο που θα λαχταράτε όταν ο κόσμος φαίνεται κρύος.
Ossobuco: Ιταλική Σονάτα
Το βραστό μοσχαρίσιο μπούτι, τρυφερό, έτοιμο να κοπεί με το βλέμμα, κάθεται πάνω σε Milanese ρυζότο με σαφράν. Η gremolata -από ξύσμα λεμονιού, σκόρδο και μαϊντανό- διαπερνά τον πλούτο της γεύσης, φωτίζοντας κάθε μπουκιά. Το ρυζότο, κρεμώδες και χρυσό, αντανακλά το βάθος του ossobuco. Η ιταλική μεγαλοπρέπεια στο πιάτο σας, όπου κάθε στοιχείο συντονίζεται. Γεύμα για να το απολαύσετε αργά, με γέλιο και ένα δυνατό κόκκινο κρασί.
Oven Baked Chicken: Χωριάτικός Εξευγενισμός
Με τραγανή πέτσα και χρυσό χρώμα, το κοτόπουλο βγαίνει από το φούρνο με πατάτες, μανιτάρια porcini και το γήινο άρωμά τους γεμίζει τον αέρα. Τα μανιτάρια, σαρκώδη και πλούσια, ανεβάζουν το πιάτο από απλό σε εξαιρετικό. Η “λαϊκή” μαγειρική στα καλύτερά της -χωρίς προσποίηση, χορταστική, γεμάτη γεύση. Μοιραστείτε το οικογενειακά ή κρατήστε το όλο για εσάς· πρόκειται για τη γιορτή της απλότητας.
Smash Burger: Απόλαυση, Χωρίς Συνορά
Ένα ζουμερό μπιφτέκι από μοσχαρίσιο κρέας Black Angus, λιωμένο στην τελειότητα, με το λιωμένο cheddar να ξεχειλίζει κάτω από ένα στεφάνι από τουρσιά και τραγανό iceberg. Οι τηγανητές πατάτες, χρυσαφένιες και αλμυρές, είναι ιδανικές για να τις βουτήξετε σε πικάντικες σάλτσες. Αυτό το μπιφτέκι δεν είναι απλώς φαγητό – σου φτιάχνει τη διάθεση. Αναμφισβήτητα τολμηρό, ακατάστατο και βαθιά χορταστικό, είναι η απόδειξη ότι μερικές φορές, τα καλύτερα γεύματα είναι αυτά που τα τρώτε με τα χέρια σας.
Τελευταία Δαγκωνιά: Όπου Ξεκινούν Ιστορίες
Στο WeSud, το μενού για Κρέας & Ψάρι δεν είναι απλώς μενού -είναι πρόσκληση. Πρόσκληση να απολαύσετε τη φρεσκάδα της θάλασσας, την αφθονία της γης και τη χαρά των κοινών στιγμών. Είτε είστε εδώ για το lime στην τσιπούρα είτε για το καπνιστό flap steak, κάθε πιάτο είναι ένα κεφάλαιο σε μια ιστορία που χαρούμε γράψουμε μαζί.
Ελάτε πεινασμένοι. Φύγετε εμπνευσμένοι.
WeSud, Βούλα -όπου κάθε γεύμα είναι και ένα ταξίδι.