Στην καρδιά της Βούλας, το WeSud είναι μια συμφωνία γεύσεων, όπου κάθε γεύμα ξεκινά με μια εισαγωγή, μια επιλεγμένη σειρά ορεκτικών που ξυπνούν τις αισθήσεις. Εδώ, η πρώτη μπουκιά δεν είναι απλώς μια παρουσίαση· είναι μια υπόσχεση καλλιτεχνίας. Κάθε πιάτο ισορροπεί την παράδοση και την καινοτομία, φτιαγμένο για να μείνει στη μνήμη σαν μια καλά ειπωμένη ιστορία. Περιπλανηθείτε σε αυτό το μενού, όπου η απλότητα συναντά την κομψότητα και κάθε συστατικό τραγουδά.
Celery Root Soup (Σούπα με σελινόριζα)
Φανταστείτε ένα μπολ όπου το φθινόπωρο ψιθυρίζει τα μυστικά του. Η σούπα με σελινόριζα του WeSud είναι μια βελούδινη αγκαλιά, η γήινη γλυκιά της γεύση ανυψώνεται από κομμάτια αποξηραμένου prosciutto και μια ντοπιασμένη σάλτσα με φρέσκα βότανα. Κάθε κουταλιά αντιπαρατίθεται με την κρεμώδη βάση και την αλμυρή τραγανότητα του παστελιού, ενώ τα φρέσκα βότανα κόβουν την πλούσια γεύση. Ξανασχεδιασμένη, ένα ταπεινό λαχανικό μεταμορφωμένο σε κάτι σιωπηλά εντυπωσιακό. Ιδανική για όσους πιστεύουν ότι η σούπα πρέπει να είναι ταυτόχρονα μια ζεστή αγκαλιά και ένα θέμα συζήτησης.
Garlic Bread (Σκορδόψωμο)
Αυτό δεν είναι το σκορδόψωμο της παιδικής σας ηλικίας. Το WeSud το επαναπροσδιορίζει με ζυμάρι πίτσας, απαλό και χρυσό, και λιωμένη μοτσαρέλα που τεντώνεται σαν αναστεναγμός. Το σκόρδο αναμειγνύεται με χορτώδες ελαιόλαδο, και λίγο θαλασσινό αλάτι τρίβεται στη γλώσσα σας. Να το μοιραστείτε; Απίθανο. Αυτό είναι το πιάτο που απαιτεί εγωιστική απόλαυση, καλύτερα να το απολαύσετε ενώ το τυρί ακόμα τρέμει από τη ζέστη.
Mushroom Bruschetta ( Bruschetta Μανιταριών)
Πορτσίνι μανιτάρια, γήινα και εύπορα, στεφανώνουν μια τραγανή φέτα ψωμί, που η γεύση τους μαλακώνει από τη βουτυρένια πολυτέλεια του τυριού taleggio. Μια σταγόνα λάδι με θυμάρι τα ενώνει, μια ρουστίκ αλλά εκλεπτυσμένη δαγκωνιά. Σαν το δάσος να συνάντησε ένα παρισινό τυροκομείο και αποφάσισαν να κάνουν πάρτι στον ουρανίσκο σας.
Cauliflower Tempura (Κουνουπίδι Tempura)
Ελαφρύ σαν αφρός της θάλασσας, το κουρκούτι τεμπούρα θρυμματίζεται αποκαλύπτοντας το τρυφερό κουνουπίδι που κρύβει μέσα του. Φρέσκα ξύσματα τρούφας υφαίνουν τη μαγεία τους, ενώ τα πράσα προσθέτουν έναν ψίθυρο γλυκύτητας. Η miso vinaigrette… Ένα πικάντικο κρεσέντο που το αναβαθμίζει από σνακ μπαρ σε υψηλή γαστρονομία. Τραγανό, κρεμώδες και απόλυτα εθιστικό, είναι ένα πιάτο που αψηφά τις προσδοκίες.
Grilled Goat Cheese (Ψητό Κατσικίσιο Τυρί)
Κρεμώδης κατσικίσιος τυρί, καμένο στις άκρες, κάθεται πάνω σε μια ζωντανή σάλτσα ντομάτας chutney, διακοσμημένη με ψημένα αμύγδαλα. Η γλυκύτητα της σάλτσας χορεύει με την ξινή γεύση του τυριού, ενώ τα αμύγδαλα προσθέτουν μια ικανοποιητική τραγανότητα. Είναι μια αρμονία υφών και γεύσεων, μια υπενθύμιση ότι η απλότητα, όταν εκτελείται άψογα, μπορεί να φαίνεται επαναστατική.
Mushroom Ragu (Μανιτάρι Ragu)
Ένα πλούσιο μείγμα από εποχιακά χόρτα, μαγειρεμένα αργά σε Chablis μέχρι να αφήσουν την πικράδα τους, και στη συνέχεια τυλιγμένα πάνω σε ένα χορταστικό ραγού μανιταριών. Το αφρώδες ντρέσινγκ λάιμ είναι μια ιδιοφυής πινελιά, ένα σύννεφο εσπεριδοειδών που ελαφρύνει κάθε μπουκιά. Γήινο, με άρωμα κρασιού και φωτεινό, αυτό το πιάτο έχει τη γεύση ενός ηλιόλουστου λιβαδιού μετά από βροχή.
Beef Tartare (Ταρτάρ Βοδινού)
Φιλέτο Black Angus, κομμένο σε κύβους με ακρίβεια, φιλιέται από κάπαρη, κρεμμυδάκια και έναν κρόκο τόσο χρυσό όσο ένα ελληνικό ηλιοβασίλεμα. Μεταξένιο αλλά στιβαρό, σερβίρεται με πατάτες τόσο τραγανές που θρυμματίζονται σαν γυαλί. Ένα κλασικό αναγεννημένο ταρτάρ, αυτό το ταρτάρ είναι για τους πουριτανούς και τους λάτρεις της περιπέτειας, μια απόδειξη της ομορφιάς και της λιτής ποιότητας.
Seabass Carpaccio (Καρπάτσιο Λαβρακιού)
Διαφανείς φέτες λαβρακιού, μαριναρισμένες σε ελαιόλαδο, λάιμ και κουμκουάτ, λιώνουν στη γλώσσα. Η οξύτητα των εσπεριδοειδών μετριάζεται από τη διακριτική γλυκύτητα του φρούτου, δημιουργώντας μια λεπτή ισορροπία. Κάθε μπουκιά μοιάζει με βουτιά στο Αιγαίο, δροσερό, καθαρό και γεμάτο φρεσκάδα.
Calamari (Καλαμάρι)
Τρυφερό καλαμάρι, σοταρισμένο με τη σπίθα γλυκάνισου του ούζου, στηρίζεται σε μια σάλτσα βασιλικού τόσο ζωντανή όσο το καλοκαίρι. Τα πατατάκια προσθέτουν μια παιχνιδιάρικη τραγανότητα, αντηχώντας τον ρυθμό της θάλασσας. Είναι ένα πιάτο που αποτυπώνει την Ελλάδα σε ένα πιάτο, ήλιο, αλάτι και μια νότα σκανταλιάς.
Επίλογος: Η Πρώτη Νότα
Στο WeSud, τα ορεκτικά δεν είναι απλοί πρόλογοι, είναι οι πρώτες νότες μιας γαστρονομικής σονάτας. Κάθε πιάτο, μια προσεκτικά συντεταγμένη μελωδία, σας προσκαλεί να περιμένετε, να εξερευνήσετε και να γευθείτε. Στη Βούλα, όπου ο θαλασσινός αέρας ανακατεύεται με τον κρότο των ποτηριών, το ταξίδι σας ξεκινά εδώ. Ελάτε πεινασμένοι. Φύγετε μαγευμένοι.