Στην παραλιακή γοητεία της Βούλας, το εστιατόριο WeSud είναι το μέρος όπου η γαστρονομική τέχνη συναντά τη μαγεία της Μεσογείου. Ενώ τα αλμυρά πιάτα μαγεύουν, τα γλυκά είναι που μένουν στη μνήμη σαν τις τελευταίες νότες μιας συμφωνίας. Κάθε δημιούργημα ισορροπεί παράδοση και καινοτομία, πλέκοντας υφές, γεύσεις και μια δόση ποίησης. Ας περιπλανηθούμε σε αυτόν τον κατάλογο της απόλαυσης, δέκα λαχταριστές μπουκιές (ή γουλιές) τη φορά.
Dame Blanche: Μια Επιστολή στη Σοκολάτα
Φανταστείτε ένα γλυκό τόσο διαχρονικό που μοιάζει μυστικό ψιθυρισμένο. Το Dame Blanche στο WeSud είναι η τελειότητα της απλότητας: βελούδινη σοκολάτα Valrhona χύνεται πάνω σε ένα σύννεφο από παγωτό βανίλιας, δημιουργώντας μια γυαλιστερή λίμνη. Η έκπληξη; Κριτσανιστή nougatine, προσθέτει γλυκιά τραγανότητα.
Η ζέστη της σοκολάτας λιώνει το παγωτό ακριβώς τόσο, ώστε να θολώνουν τα όρια μεταξύ ζεστού και κρύου, μαλακού και τραγανού. Κάθε κουταλιά είναι ένας χορός αντιθέσεων, που κλείνει με την απαλή νότα του καβουρδισμένου κακάο. Νοσταλγικό, αλλά τολμηρό. Ένα κλασικό, ξαναγεννημένο.
Black Forest: Σκοτεινό, Πλούσιο, Ανασχεδιασμένο
Κλείστε τα μάτια. Φανταστείτε ένα Black Forest που περιπλανήθηκε σε ένα δάσος. Η εκδοχή του WeSud στρώνει αεράτη μους σοκολάτας Valrhona πάνω σε ένα υγρό biscuit au chocolat, με παύσεις από “ξινό“ ζελέ κεράσι. Ένα μωσαϊκό πικρού, γλυκού και φρουτένιας ξυνάδας.
Τα κεράσια δεν είναι απλή γαρνιτούρα, είναι η ψυχή του πιάτου, σιγοβρασμένα σε κόκκινη κομπόστα που χύνεται πάνω στο πιρούνι. Σπασμένα κομμάτια μαύρης σοκολάτας στολισμένα από πάνω, τραγανά και πικρογλυκά. Δεν είναι το Black Forest της γιαγιάς σας. Είναι πιο βαθύ, πιο σκοτεινό και εντελώς μαγευτικό.
Orange Cake: Λιακάδα στο Πιάτο
Αν τα γλυκά είχαν εποχές, αυτό θα ήταν αιώνιο καλοκαίρι. Το Orange Cake του WeSud είναι ένα όνειρο εσπεριδοειδών: υγρή μπισκοτότουρτα μουλιασμένη σε ζουμερό σιρόπι, στρωμένη με μασκαρπόνε που λιώνει σα μετάξι. Από κάτω, μια βάση από σοκολατένιο μπισκότο, μια σκοτεινή αντίθεση με τις φωτεινές νότες.
Η πρώτη μπουκιά είναι έκρηξη μεσογειακών κήπων, η ξυνάδα του πορτοκαλιού μαλακομένη από το κρεμώδες μασκαρπόνε. Έπειτα έρχεται η τραγανότητα του μπισκότου, δίνοντας μια πλούσια γήινη γεύση. Παιχνιδιάρικο αλλά εκλεπτυσμένο, σαν μια αχτίδα ηλίου μετά από καταιγίδα.
Sugar-Free Cheesecake: Αθώα Ευχαρίστηση
Ποιος είπε ότι η πολυτέλεια χρειάζεται ζάχαρη; Το Sugar-Free Cheesecake του WeSud είναι μια αποκάλυψη. Κρεμώδες, ξινό, και στεφανωμένο με κομπόστα φράουλας και βατόμουρου σαν πολύτιμα πετράδια. Από κάτω, το θρυμματισμένο αμύγδαλο προσθέτει ξηρή ζεστασιά, ενώ τα φρέσκα φρούτα δίνουν μια ζουμερή, ηλιακή νότα.
Αυτό το γλυκό ψιθυρίζει «να αφεθείς…» χωρίς ένδειξη τύψης. Η υφή του cheesecake είναι πλούσια, η κομπόστα ζωηρή και αρκετά γλυκιά. Είναι η απόδειξη ότι η αυτοσυγκράτηση μπορεί να έχει γεύση αφθονίας, ένα επιδόρπιο τόσο για όσους προσέχουν την υγεία τους όσο και για όσους αγαπούν τον ηδονισμό.
Sgroppino: Το Γλυκό που Αστράφτει
Κλείστε το γεύμα σας με ένα σύννεφο φρεσκάδας. Το Sgroppino εδώ είναι μισό γλυκό, μισό κοκτέιλ: παγωτό λεμονιού ανακατεμένο με βότκα και Prosecco, σερβιρισμένο παγωμένο σε κούπα. Ξινό, κρεμώδες και αφρώδες, σαν να πίνετε μια αστρική νύχτα.
Η πρώτη γεύση είναι έντονα εσπεριδοειδής, που μαλακώνει από την μεταξένια υφή του παγωτού. Έπειτα οι φυσαλίδες του Prosecco ανεβαίνουν, ανυψώνοντας και κλιμακώνοντας τη ζεστασιά της βότκας. Δροσιστικό αλλά και πολυτελές νυχτερινό ποτό. Τέλειο για όσους θέλουν το γλυκό τους να χορεύει.
Τελευταίες Μπουκιές
Στο WeSud, τα γλυκά είναι ιστορίες που περιμένουν να τις γευτείτε. Από πλούσια σε σοκολάτα έως εκπλήξεις με εσπεριδοειδή, κάθε πιάτο (ή ποτήρι) σας καλεί να αργήσετε, να γελάσετε και να χαθείτε στη γεύση. Ελάτε πεινασμένοι, φύγετε μαγεμένοι, και αφήστε το πιο γλυκό κομμάτι της βραδιάς σας στη Βούλα να ξετυλιχτεί εδώ.
Γιατί η μαγεία να ανήκει μόνο στο ηλιοβασίλεμα;